• HORARI
 • Dill - Div
  8:00 - 13:00
  15:00 - 19:30

 • Passeig Palacagüina, 2 , 17401 Arbúcies (Girona)
  T: 972.86.11.62 M. 650.055.806

 • HORARI
 • Dill - Div
  8:00 - 13:00
  15:00 - 19:30

CONEIX EL TEU COTXE

CORRETGES

Corretges de distribució

La corretja de la distribució és l'element encarregat de transmetre el moviment des del cigonyal fins l'arbre de lleves. A més, sol accionar altres elements del motor com ara la bomba d'aigua o la bomba d'injecció (en motors dièsel).

Amb el pas del temps i com a conseqüència de les dures condicions de treball a què està sotmesa, la corretja es degrada i cal substituir-la. El fabricant estableix intervals de substitució tant en temps com en quilometratge. És essencial respectar aquests intervals de substitució per evitar la possibilitat de trencament de la corretja i, consegüentment, de danys costosos en la mecànica del motor.

El fet que no s'estableixi un interval de substitució no significa que s'hagi d'ignorar o que hagi de durar eternament. Les corretges s'han d'inspeccionar a intervals periòdics i reemplaçar sempre que se sospiti del seu estat.

Corretja auxiliar

Igual que la corretja de distribució, aquestes corretges tenen intervals de substitució definits pel fabricant que s'han de respectar per tal de prevenir avaries eventuals.

A més de la corretja de distribució, el motor porta altres corretges auxiliars que mouen altres elements del motor com ara l'alternador, la bomba de la servodirecció o el compressor d'aire condicionat.