• HORARI
 • Dill - Div
  8:00 - 13:00
  15:00 - 19:30

 • Passeig Palacagüina, 2 , 17401 Arbúcies (Girona)
  T: 972.86.11.62 M. 650.055.806

 • HORARI
 • Dill - Div
  8:00 - 13:00
  15:00 - 19:30

CONEIX EL TEU COTXE

FILTRES

Filtre d'oli

Es tracta d'un òrgan d'importància vital en el funcionament del motor, ja que s'encarrega de mantenir perfectament depurat el lubricant amb la retenció dels elements abrasius com ara la pols suspesa en l'aire o les partícules metàl·liques procedents del desgast de peces mòbils.

També elimina els productes resultants de la combustió que aconsegueixen passar al càrter, i les substàncies que es produeixen durant la degeneració de l'oli. Com que el cost és mínim i el dany que pot produir en el motor un filtre brut és molt elevat, convé canviar el filtre sempre que se substitueix l'oli i, en qualsevol cas, sempre que ho determini el fabricant en el seu programa de manteniment del vehicle.

Filtre d'aire

L'aire que aspira el motor conté partícules de pols en suspensió que es poden xifrar entre 1 i 30 mg/m3, depenent de l'estat de la carretera. Aquestes partícules, en accedir a l'interior del motor, produirien un efecte abrasiu que disminuiria ràpidament les prestacions del motor i fins i tot podrien produir-ne el gripatge.

Com que un motor petit pot aspirar al voltant de 3.000 litres d'aire per minut, si no estigués protegit passarien a l'interior dels cilindres fins a 10 grams de pols cada hora. Per això s'utilitzen els filtres d'aire, que en el millor dels casos depuren un 99 % de les partícules que arrossega l'aire en suspensió.

Si el filtre d'aire s'obstrueix, el rendiment del motor es redueix i provoca disminucions en la potència, un consum més gran de combustible i un desgast més gran del motor. Per això és molt important respectar els intervals de substitució proposats pel fabricant.

Filtre de combustible

Tant els motors de gasolina com els dièsel disposen en el seu circuit d'alimentació d'un o més filtres per retenir i depurar el combustible que finalment arriba fins a l'interior de la cambra de combustió. Atès que cada vegada són més sofisticats els sistemes d'alimentació instal·lats als vehicles, també ho són els sistemes de depuració de combustible i, com a conseqüència, aquests sistemes també són més sensibles als intervals correctes de substitució.

Això resulta especialment important en vehicles dièsel d'última generació, pel fet que en aquests vehicles el carburant està sotmès a altes pressions.

Un filtre en mal estat o saturat provoca mala combustió, consum elevat, excés de fum per l'escapament, difícil arrencada, ralentí inestable, pèrdua de potència del motor, etc.

Filtre antipol·len

El filtre antipol·len, també anomenat filtre de l'habitacle, és un element que va instal·lat en el conducte de calefacció i aire condicionat del vehicle i té per missió retenir les partícules sòlides, com ara la pols, el sutge (procedent dels gasos d'escapament) i el pol·len (que l'aire arrossega en suspensió).

Durant un viatge d'una hora de durada entren a l'habitacle del vehicle fins a 100.000 litres d'aire. Si el filtre d'aire de l'habitacle està obturat o s'avaria per complet, la concentració de substàncies nocives en l'habitacle del vehicle pot ascendir a uns valors sis vegades superiors als existents en l'aire que s'aspira a la vora de la carretera.

Els filtres d'aire de l'habitacle proporcionen al conductor i als passatgers, fins i tot en cas de pol·lució urbana o pol·len, aire respirable filtrat de manera fiable i, d'aquesta manera, asseguren la salut, el benestar i la plena capacitat de concentració del conductor. Aquests filtres també descarreguen el ventilador, protegeixen la calefacció i l'aire condicionat contra la brutícia, milloren la circulació de l'aire i impedeixen que s’entelin els vidres, la qual cosa seria perillosa. A més, els vidres dels instruments i del tauler romanen nets durant més temps.